A cég adózott eredménye 91 százalékkal, mintegy 6 milliárd dollárra nőtt, ami meghaladta a szakértői várakozásokat. A 178 milliárd dollár piaci tőkeértékű vállalat működési eredménye ugyancsak 91 százalékkal emelkedett, a cég értékesítés árbevétele 26 százalékkal bővült.

Az eredmények látványos javulásához elsősorban az okostelefonok eladásának bővülése járult hozzá. A cég azonban nem közölt adatot arról, hogy mennyi okostelefont adott el a szeptember végével záródott negyedévben.

Az IDC informatikai piackutató vállalat szerint a dél-koreai vállalat 56,3 millió okostelefont értékesített. Ebben a szegmensben 31,3 százalékos piaci részesedést ért el a Samsung, míg riválisa, az Apple részesedése 15 százalék volt az idei harmadik negyedévben az IDC számításai szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!