Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerződést Budapesten írták alá szerdán. A BÉT ezzel újabb lépést tett a dinamikusan növekvő kínai tőkepiaccal való szorosabb együttműködés kiépítése felé - írták a közleményben.

A Sanghaji Értéktőzsdével most induló partnerség keretében a két börze közösen fog befektetési termékeket fejleszteni, valamint közös kutatói munkát is indítanak. Az együttműködés részét képezi továbbá az információcsere a magyar és a kínai tőkepiacról, illetve a tőzsdei működéssel, szabályozással kapcsolatban. A szerződés révén a világ öt legnagyobb tőzsdéjének egyikével működik együtt a BÉT (az éves forgalmi összesítésekben rendszerint a 4-5. helyeken szerepel a Sanghaji Értéktőzsde).

A sanghaji börzén több mint 1400 vállalat papírjai forognak, átlagos napi forgalma nagyobb, mint a teljes magyar részvénypiaci kapitalizáció. A sanghaji tőzsdét 1990-ben alapították, nonprofit szervezetként működik, közvetlenül a China Securities Regulatory Commission (CSCR), azaz a kínai értékpapírpiaci felügyelet irányításával. A sanghaji börze egyike Kína két független tőzsdéjének, széleskörű választékkal rendelkezik részvényekből, kötvényekből és egyéb értékpapírokból.

A Budapesti Értéktőzsde tőkepiac-fejlesztési tevékenységének kiemelt fontosságú eleme, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatát a dinamikusan fejlődő Kínával. Tavaly januárban a Bank of Chinával kötött a mostanihoz hasonló együttműködési megállapodást, amely többek között a jüan alapú termékeknek a BÉT-en történő megjelenését hatékonyan segítheti elő - írta az MTI a BÉT-re hivatkozva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!