Mindez megfelel a Slovnaft korábban elhatározott, az éves eredmény 25-30 százalékának kifizetéséről szóló osztalékpolitikájának. Az állami nyugdíj- és szociális alapba való befizetések után így a társaságnál marad a profit több mint 68 százaléka. Az adózott eredménynek a Mol éves jelentésében ilyen címen feltüntetett 3,2 milliárd koronától való jelentős eltérését az eltérő könyvelési elvek (a 3,2 milliárd korona a nemzetközi számviteli elvek szerinti, konszolidált, de nem auditált eredmény) és az okozza, hogy itt csak a Slovnaft anyavállalat számai szerepelnek, a Molnál feltüntetett számok viszont a teljes vállalatcsoportra vonatkoznak. A közgyűlésen a J&T Finance Groupnak, a társaság kisebbségi részvényesének a kérdései okoztak némi fennakadást, emiatt nyúlt a megszokottnál sokkal hosszabbra a részvényesek gyűlése. Végül nem is került elfogadásra néhány javasolt alapszabály-módosítás és a vezető testületek tagjainak díjazása sem.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!