A SocGen tőzsdetagságot szerzett a BÉT részvényszekciójában

Május 15-ével a francia Société Générale (SocGen) Bank csatlakozik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciójához, ezzel a BÉT részvénypiaci kereskedőinek száma 26-ra emelkedik.
Napi.hu, 2014. május 14. szerda, 09:38
Fotó: Reuters

Egy tőzsde hatékony működésének záloga, hogy a kereskedő cégek minél szélesebb köre érje el közvetlenül is a piacot, amelyeken keresztül a befektetők lehető legbővebb köre tud a magyar részvényekbe befektetni - mondta Katona Zsolt, a BÉT vezérigazgatója, aki szerint a SocGen példáját számos további tőkepiaci szereplő követheti majd.

A Société Générale immáron a második kereskedő cég, amely a Xetra kereskedési rendszer múlt év decemberi bevezetése óta csatlakozott a piachoz. Az első cég a magyar Széchenyi Bank Zrt. volt az elmúlt év végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK