Az S&N régóta céltáblája a vállalatfelvásárlási akciónak, ám korábban ellen tudott állni a kérőknek, és most sem szándékozik határozott válaszlépés nélkül hagyni a holland és a dán cég "kéretlen kérését". Az elemzők szerint a nem hivatalos ajánlattétel nyomán fellángolt érdeklődés a SABMillert és az Anheuser-Buscht - a Budweiser amerikai tulajdonosa - is ellenajánlat megtételére sarkallhatja. A Carlsberg és a Heineken tegnapi bejelentésének hatására az S&N részvényeinek jegyzése 19 százalékkal megugrott, lehetőséget adva a vállalatvezetésnek arra, hogy nyilatkozatban utasítsa el a megkeresést, amelyről nem a kérőktől, hanem a sajtóból értesült. Az elemzők szerint az S&N egy minimum részvényenkénti 800 pennys ajánlatot venne csak komolyan, ám egyelőre egy részvényenkénti 750 pennys ajánlatnál nem számíthat jobbra, hiszen a részvényei a tegnapi emelkedést követően 759 pennyt értek. Az ajánlattétel előtti kereskedés során 530 pennyért jegyezték a sörgyártó részvényeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!