Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A több mint négyszáz válaszadó - például jelentős alapkezelők, fedezeti tőkealapok és a legnagyobb bankok - közül azok, amelyek kereskedni akarnak kriptodevizákkal, például a bitcoinnal, 70 százaléka már a következő 3-6 hónapban bele is vágna a tevékenységbe.

Tavaly a kriptodevizák árfolyamának robbanásszerű emelkedése hatalmas kisbefektetői érdeklődést váltott ki, és elemzők az intézményei befektetések emelkedésére is számítottak, noha a szabályozó hatóságok gyakran figyelmeztettek arra, hogy a digitális devizákkal való kereskedés rendkívül kockázatos.

Távol kéne maradni?

A kriptodevizák árfolyama idén, heves ingadozások közepette, jelentősen csökkent, így bírálói újult erővel figyelmeztettek arra, hogy ez a piac egy buborék, és a befektetőknek távol kell tartaniuk magukat tőle.

Az investing.com című gazdasági honlap viszont éppen két hete arról számolt be, hogy egy sor pénzügyi mogul, köztük a digitális devizákról korábban igen szkeptikusan nyilatkozó Soros György vagy éppen a Rockefeller család, pozíciókat vett fel a kriptodevizapiacokon.

Soros György januárban a davosi világgazdasági fórumon még buboréknak nevezte a digitális devizákat, két hónappal később viszont a 26 milliárd dollárt mozgató Soros Alapkezelő (Soros Fund Management) beszállt a kriptodevizák kereskedésébe. A Rockefeller család kockázatitőke-befektető cége, a Venrock más utat választott: április elején együttműködésre lépett a CoinFund nevű kriptodevizakereskedési csoporttal.

A bitcoin a legnagyobb és legismertebb

A világ legnagyobb és legismertebb digitális devizája a bitcoin. Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe - amely a legnagyobb kereskedési platformok jegyzéseinek átlagát mutatja - 9297,30 dolláron, 4,02 százalékos nyereségben állt kedden kora délután. Történelmi csúcsértékét tavaly december 18-án érte el 19 511 dolláron, míg március végén 7 ezer dollár alatt is járt az árfolyam.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!