A svájci frank hozott élénkséget a devizapiacra

Igen szűk sávban mozgott az euró forintjegyzése csütörtökön; alacsony az aktivitás, senki sem akar mozdulni a piacon.
NAPI, 2010. március 11. csütörtök, 17:10
Fotó:

Az euró/forint a nap folyamán gyakorlatilag 60 filléres sávban változott, az euró árfolyama 266,70 és 267,30 forint között mozgott. A forgalom meglehetősen alacsony volt, a forint a jelek szerint ismét oldalvonalon kívül került - mondta el Kolba Miklós, az ING Bank davizapiaci üzletkötője a Napi érdeklődésére.

A kereskedést látszólag nemigen befolyásolták a nap folyamán közzétett adatok és hírek, az euró dollárhoz viszonyított árfolyama is egy helyben, 1,3670 körül állt. A kereskedő szerint egyfajta nihil érzékelhető, senki sem akar mozdulni, a jelek szerint amíg nincsenek nagy hírek, fejlemények, addig a kivárás lesz az úr a piacon. Délután öt óra előtt az euró jegyzése az előző napinál valamivel magasabban, 266,90, a dolláré 195,30, a svájci franké pedig 182,60 forint körül állt.

A svájci franknál volt egy kisebb mozgás az árfolyamban, miután az ország jegybankja (SNB) közölte, hogy fenntartja expanzív monetáris politikáját, illetve határozottan fog cselekedni, hogy megakadályozza a frank euróval szembeni túlzott erősödését. Egy ilyen túlzott erősödés a monetáris feltételek nemkívánatos szigorítását vonná maga után - tették hozzá. A közelmúltban a frank részben a görögországi problémák miatt erősödött, mert az aggodalmak euróeladási hullámot generáltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK