A Dow Jones ipari átlagmutatója és a Nasdaq 0,2, az S&P 500 index pedig 0,4 százalékkal süllyedt előző napi záróértéke alá.

A Dow Jones IA nap közben 10 515 pontig is esett, ehhez képest a 10 653 pontos zárószint kimondottan enyhe csökkenést jelez.

Az egész hetet tekintve azonban pozitív az összkép, a háromnagy mutató ugyanis 1,5-2 százalékkal zárt múlt péntek esti értékei fölött.

A szektorok közűl ezúttal a vesztesek között szerepeltek az energia- és a pénzügyi papírok - annak dacára, hogy több gyorsjelentés, például az AIG-é, illetve több jelentős európai társaságé a vártnál kedvezőbb képet mutatott.

A nem túl sok gyorsjelentést azonban egyértelműen háttérbe szorította egy makroadat; a szinte általános lejtmenet mögött nagyrészt a napok óta élénk érdeklődéssel várt munkaerőpiaci adat hatása áll. A számok inkább rossznak voltak mondhatók, és csak fokozta a befektetők óvatosságát, hogy a fogyasztói hitelállomány csökkent, a spórolási hajlandóság pedig nőtt májusban az USA-ban a Fed adatai szerint.

A várakozások most a Federal Reserve jövő heti ülésére koncentrálnak, amely a remények szerint - egyebek mellett a munkaerőpiaci helyzetre is tekintettel - monetáris politikájában ismét az enyhítés felé mozdulhat el.

Az elbizonytalanodás jót tett az amerikai államkötvények és az arany keresletének, ugyanakkor a dollárt három hónapos mélypontra gyengítette az euróval szemben, amelyet nap közben 1,33 dollár környékén is jegyeztek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!