A bankpapír árfolyamát a vártnál rosszab lakáspiaci adatok után ugyan néhány pillanatra 5500 forint alá is küldték az eladók, azonban a kedvező fogyasztói bizalmi index itt is helyreállította a bizalmat, s végülk 2 százalékos mínuszban, 5550 forinton zárt. Az 5500 körüli szintek jelentősebb áttörése lefelé technikai elemzők szerint akár nagyobb esés előtt is megnyitották volna az utat.

A Mol emelkedni tudott, fél százalékkal zárt magasabban, 16 300 forinton, a Magyar Telekom 3 forinttal lett olcsóbb, 756 forint. A Richter és az Egis is felfelé húzta a piacot, a független gyártó részvényei fél százalékkal magasabban 42 100 forinton, az Egis papírjai közel 2 százalékos drágulás után 19 450 forinton forogtak az utolsó kötésben.

A forgalom egész nap elképesztően alacsony volt, zárásig összesen 1,35 milliárd forint értékben csaréltek gazdát részvények a virtuális parketten. Ebből 1,3 milliárdot hasított ki magának a frekvenciapályázaton nyertes econet forgalma, a papír ezúttal másfél százalékos drágulás után 132 forinton zárt.

A kisebb részvények közül az FHB a nagytestvérhez hasonlóan lefelé vette az irányt, 1271 forinton kötöttek rá a nap végén üzletet, ez 1,8 százalékkal marad el a hétfői záróártól. A Fotex a jelek szerint nem nagyon tud már 400 forint felett maradni tartósan, 396 forintig csúszott vissza kurzusa, ami szintén közel 2 százalékos mínusznak felel meg. A Rába 689 forinton stagnált, a Synergon jegyzése felfelé mozdult, 810 forintos záróára 8 forint emelkedést jelez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!