Tavaly decemberben 4,6 millió euró árbevételt könyvelt el az E-Star, míg a bruttó fedezet 1,6 millió eurót, az EBITDA 791 ezer eurót ért el. Az árbevétel 21 százalékkal emelkedett, míg az EBITDA 31 százalékkal nőtt.  Ugyanakkor vélhetően a kötvényvásárások miatt a készpénzállomány így is 4 százalékkal 2,5 millió euróra csökkent decemberben.

Fontos azonban azt is figyelembe venni, hogy a cég a havi helyzetjelentésekben nem kalkulál semmilyen értékvesztéssel, céltartalékolással, így a közölt számok lefelé módosulhatnak. A december havi számok amiért mégis igazán érdekesek, hogy ezek már egyértelműen mutatják az egyes országok teljesítményét a téli erősebbnek számító időszakban. Magyarországon ugyanis a tevékenység jelentősen visszaszorult egyrészt a felmondott önkormányzati szerződések, másrészt vélhetően annak betudhatóan, hogy a Raiffeisen felmondott hitelei mögött álló magyar projektek is kieshettek.

Így talán nem is csoda, hogy az árbevétel csupán 421 ezer eurót tett ki a hazai operációban. Ugyanakkor pozitív, hogy legalább pluszos volt az EBITDA mégpedig 184 ezer euróval. A húzó erő viszont már egyértelműen a lengyel leányvállalat lett, ahol az árbevétel 17 százalékkal  3,8 millió euróra nőtt, és az EBITDA 36 százalékkal 565 ezer euróra nőtt. A cég ugyanakkor közölte, hogy a jövőben nem teszi közzé szokásos havi jelentését, ez ugyanis valószínűleg elvesztette igazi jelentőségét a csődvédelem elindulásával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!