A tavalyi év végén több, korábban kezdődött ügy is kedvezően zárult a Masterplast Nyrt. számára. A 2005-2010 közötti időszakra vonatkozóan a Szerb Vámhatóság utólagosan többlet vám- és ÁFA-fizetési kötelezettséget állapított meg a társasággal szemben a szárazépítészeti gipszkarton profilok kapcsán. A Szerb Vámhatóság által megállapított fizetési kötelezettség mintegy 200 ezer euró volt, amit a 2011-es mérlegben a cég el is számolt. A döntés ellen azonban a Masterplast Nyrt. jogorvoslattal élt és a Belgrádi Közigazgatási Bíróság ítéletében megsemmisítette a vámhatósági végzéseket. A jogtalanul megfizettetett vám kötelezettség visszautalásának ütemezése a Pénzügyminisztérium és a Vámhatóság reakciójától is függ, de a vállalat számára akár gyorsan realizálódó bevételként is jelentkezhet - közölte a Masterplast. A vállalat készpénzpozícióját tovább javítja, hogy a Masterplast Nyrt. visszakap egy összegben 390 000 eurót egy kedvező feltételekkel felbontott beszállítói megállapodás után. A vállalat közös megegyezéssel
felbontotta a belga székhelyű ASBO céggel bitumenes hullámlemezre vonatkozó gyártási megállapodását, így az annak biztosítására korábban letétbe helyezett 390 000 eurós összeg 2012. december 31-ig felszabadult és a társaság rendelkezésére áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!