Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elemzők szerint a befektetők egy része kivárásra rendezkedett be. A nemzeti ünnep miatt hétfőn nem nyitnak ki a tőzsdék az Egyesült Államokban, sokan pedig a szerdai napra várnak, amikor nyilvánosságra hozzák az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének a jegyzőkönyvét, amelyből kiderülhet, hogy mennyit kell várni az újabb kamatemelésre.

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói 0,09 százalékkal erősödött, a tajpeji ugyanakkor 0,27 százalékkal, az ausztrál pedig 0,18 százalékkal gyengült.

A tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,56 százalék, a sanghaji tőzsde Composite indexe 0,71 százalék, a szöuli Kospi pedig 0,16 százalék pluszt jelzett.

Közép-európai idő szerint reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 17 cent (0,30 százalék) emelkedéssel 55,98 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!