BUX
39024

A Sziget dob majd az Econet tavalyi eredményén

A bázishoz képest négyszeresére emelkedhet az econet.hu Nyrt. 2010-es éves árbevétele, a tervezettnél korábban, már a negyedik negyedévben konszolidálják ugyanis a Sziget Kft. rendezvényportfolióját.

NAPI, 2011. január 20. csütörtök, 15:04


Az econet.hu könyvvizsgálójának az év végi zárás előkészítése kapcsán tett konszolidációs köri minősítése alapján közzétette, hogy hogy a cégcsoport 2010. december 31-i konszolidált mérlegében és eredménykimutatásában az Event üzletág teljes tavalyi évi teljesítménye megjelenik majd - jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

Így az Sziget Kft. rendezvényportfoliója (Sziget és VOLT Fesztiválok, Balaton Sound, stb.) többségi részesedése tavaly novemberi megszerzésének és teljes körű konszolidációba vonásának árbevétel növelő és üzemi eredményjavító hatása - a korábbi kapcsolódó közzétételeinkben megjelentekhez képest - először nem a 2011-es év vonatkozásában, hanem már 2010. december 31-el megmutatkozik.

Ennek megfelelően a cégcsoport 2010-es konszolidált árbevétele a 2009-es 2,1 milliárd forintos bázishoz képest várhatóan mintegy négyszeresére, 8 milliárd forint feletti összegre növekszik, a konszolidált üzleti tevékenység eredmény sor pedig várhatóan több száz millió forintos javulást fog mutatni .

A közlemény szerint a cégméret növekedésének már a 2010-es év végi számokban való megjelenése elősegítheti annak a célnak a megvalósulását, hogy a társaság tulajdonosai között a jelenleg elsősorban magyar magánbefektetőkből álló részvényesi bázis mellett nagyobb számban és mértékben szerepeljenek a hazai és külföldi intézményi befektetők is.

A fejlemények a társaság 2011-re korábban bemutatott várakozásait (a reklámpiac teljesítményétől függően a 8,5 és 10 milliárd forint közötti konszolidált árbevétel, százmilliós nagyságrendű pozitív üzemi szintű eredmény) nem érintik.

A 2010-es bázisévi adatok előzőekben jelzett nagymértékű pozitív változásai miatt a 2011-es adatok értelemszerűen a korábban bemutatottaknál kisebb dinamikájú évről évre történő növekedést fognak hordozni - hangsúlyozza a közlemény.