A sztrájkok gyengítik az eurót

Az euró dollárral szembeni árfolyama közel 17 havi csúcsról süllyedt vissza pénteken a németországi és a spanyolországi sztrájkok hírére. Megfigyelők szerint a munkabeszüntetések ugyan a béralku szokásos részét képezik, ám az akciók gondot okozhatnak a külföldi befektetőknek, s lassíthatják a gazdaságot - írja a Bloomberg.
NAPI, 2002. június 17. hétfő, 13:16

A hírügynökség arra emlékeztet, hogy a spanyol szakszervezetek hét év óta először hirdettek általános sztrájkot, Németországban pedig a második világháború óte mos először fordul elő, hogy az építőiparban foglalkoztatottak magasabb bérért sztrájkolnak.
Az is az európai fizetőeszköz gyengülése irányába hatott, hogy a várakozások szerint némi pozitív korrekcióra van kilátás a Wall Streeten.
Délután negyed kettő előtt egy euró 94,33 centet, illetve 117,13 jent ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK