A techcégekkel örül a Wall Street

Csökkent a New York-i tőzsdeindexek lendülete a fogyasztói hangulatról szóló adat hatására; a techcégek viszik a prímet.
NAPI, 2009. augusztus 28. péntek, 16:59

A nyitás előtt publikált fogyasztói költési adat a várakozásokkal megegyezően nőtt, ám a bevételek nem nőttek, így a megtakarítási ráta csökkent. A Reuters és az University of Michigan közös hangulatindexe pedig a fogyasztók romló hangulatát jelzi, bár így is jobb lett a várakozásoknál.

A vártnál jobb Dell-adat után pénteken az Intel javította idei bevételi várakozását, ami a technológiai szektorra kedvező hatást gyakorol. A nyitás után szűk másfél órával a Dow 0,2 százalékkal gyengül, míg a Nasdaq 0,5 százalékkal emelkedik, az S&P 500 pedig az irányt keresi.

Az olajár viszont a korábbi emelkedés után ismét csökkenésnek indult; ráadásul az olajpiac szabályozásával kapcsolatos tervezett változásokról szóló hírek is a fekete arany olcsóbbá válása felé mutat. Gyengülnek a kiskereskedelmi és a fogyasztói szektorral szorosabb összefüggésben lévő társaságok is, amelyek eredményei kevésbé javultak az utóbbi hónapokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK