Az európai vezető indexek közül az FTSE 100 0,3, a DAX 0,5, a CAC-40 pedig 0,1 százalékkal zárt magasabban előző napi záró áránál. A technológiai szektorban a navigációs rendszereket gyártó TomTom 12,1 százalékos kilövése volt a meghatározó, a várakozások feletti gyorsjelentésének a publikálását követően. A Tele2 is a profit-bejelentésének a hatására ugrott meg 8,8 százalékot, a Norsk Hydro pedig a vártnál kisebb veszteség hírére 2,6 százalékot emelkedett. A pénzügyi vállalatok nem szerepeltek fényesen: az Allianz árfolyama 1,3 százalékkal esett vissza, miután a biztosítási szektor jövőbeni nehézségeiről tett bejelentést. A bányavállalatok közül a BHP Billiton árfolyama 1,8 százalékot esett, a társaság vasérckibocsátása 10 százalékkal esett vissza a júniussal végződött negyedik üzleti negyedévében. A bányászati szektor más szereplői sem szerepeltek jobban: a Lonmin 3,2, a Kazakhmys 2,1 százalékkal került nyitó ára alá. Az autógyártók közül a Fiat-papírok ára csökkent 1,9 százalékkal, a vártnál nagyobb negyedéves veszteség következtében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!