A techszektor húzza le Amerikát

Mérsékelt esést mutatnak a vezető amerikai részvényindexek, az Apple gyenge jelentése miatt a technológiai szektor teljesít a legrosszabbul.
NAPI, 2011. október 19. szerda, 16:03
Fotó: Napi.hu

Az S&P 0,3 százalékkal 1222 pontra gyengült, a DJIA még kisebb, 0,1 százalékos mínuszban 11563 ponton áll fél órával az amerikai piacok nyitása után. A jelentését ma nyilvánosságra hozó Morgan Stanley 2,3 százalékkal drágult.

A Nasdaq kereskedését az Apple visszaesése és a Yahoo részvények emelkedése határozza meg. Az Apple várakozásoktól elmaradó nyeresége miatt több, mint 5 százalékkal 400 dollárra esett a részvény. A Yahoo gyorsjelentése és előrejelzései viszont megnyugtatták az aggódó részvényeseket, így a papír 4,8 százalékos pluszban van. A Nasdaq többi szereplője jórészt esik, így a mutató 0,8 százalékkal 2636 pontra gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK