18 407 ponton állt pár perccel a nyitás után a BUX index, ez 0,4 százalékkal volt alacsonyabb a tegnapi záróértéknél. A vezető részvények kivétel nélkül lecsorgással kezdtek, a kezdés nagy vesztese a Mol, mely egy százalékkal 17 745 forintig esett vissza. Közben az OTP 4562 forintos árfolyama 0,1 százalékkal volt magasabb a tegnapinál, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékkal 383 forintig esett.

A gyógyszergyártók számára is pesszimista hangulatban indult a nap, a Richter 0,5 százalékos lecsorgás után 36610 forintba került, míg a szektortárs Egis 0,5 százalékos gyengüléssel 17 685 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!