A tél közeledte támasztja az olajárat

Az olajárak 55 dollár körüli szintjét megerősíti az északi féltekén közelgő téllel járó fűtési szezon beindulása is.
NAPI Online, 2004. október 27. szerda, 09:41
Fotó:

Az amerikai könnyűolaj ára a korai európai kereskedésben 55,03 dollár volt hordónként, ami 14 centes esés. Az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 25 centtel esett, és 51,31 dolláron áll.
Az olajárak ebben az évben 70 százalékkal emelkedtek, s ezt nem látszanak mérsékelni azok a félelmek sem, hogy a finomítók nem álítanak elő elegendő könnyű fűtőolajat, ennek hatásait már tükrözte az árak októberi rallyja is. Az amerikai finomított készletek - benne a fűtőolaj - az október 22-én zárult héten 900 ezer hordóval csökkentek a prognózisok szerint - ez lenne a hatodik egymást követő esés. Emellett Japán továbbra is deficittel küzd a téli kerozinkészleteit tekintve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK