A Telekom süllyesztette el a BUX-ot (bővített)

A délelőtti bizonytalan erősödés után mínuszba váltott a BUX, ám a délután elért mélypontokhoz képest zárásra kissé javult a helyzet. A BÉT indexe 0,4 százalékos veszteséggel 28 044,92 ponton fejezte be a kereskedést.
NAPI Online, 2007. október 3. szerda, 17:18
Fotó:

A mutatóra a Telekom gyakorolta a legerősebb negatív hatást: a távközlési papír az egész napos lejtmenet végén 938 forinton landolt, ami 3,8 százalékkal múlta alul a keddit, miután a társaság a vártnál borúlátóbb 2008-as profitkilátásokkal rukkolt elő.

A vesztesek közé iratkozott fel a délelőtt még 28 400 közelében tetőző Mol is, a börze közel 31 milliárdos forgalmának felét adó olajpapír 0,2 százalékkal 28 060 forintra süllyedt. Röviddel zárás előtt még úgy tűnt, hogy a Richter is mínuszban végez, de az utolsó percekben bemutatott fordulat nyomán a gyógyszergyártó részvénye végül 0,2 százalékkal 37 800 forintra kúszott fel. Az OTP - bár délután át-átrándult a piros tartományba - végül 0,7 százalékos emelkedéssel 9500 zárt, azaz egyelőre nem volt jele a technikai elemzés által jövendölt további süllyedésnek.

A középosztály képviselői között sem volt ritka a mínuszos zárás: az Egis 0,7 százalékkal 22 850 forintra gyengült, az FHB 0,9 százalékra mérséklődő vesztesége 2124 forintos árat eredményezett, miközben a Fotex 2,8 százalékkal 1010 forintra esett.
A technológiai szektorban szintén az eladók kerültek túlsúlyba, így az econet.hu részvénye 2,7, a Synergon papírja pedig 2,1 százalékot veszített.
A tegnapi esést követően 2574 forintig korrigált a Rába, az ennél egy tízessel alacsonyabb nap végi szint 2,4 százalékos többletet takart.
Az RFV a keddi, első pillantásra zuhanásnak látszó árrobbanást követően visszafogott forgalom mellett drágult, 2,9 százalékkal 2650 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK