Ez ugyanakkor most nem az OTP-nek volt köszönhető, az élen ugyanis a Magyar Telekom járt, miután a jó negyedéves számokta megfejelve tartotta az igazgatóság a részvényenkénti 50 forintos osztalékjavaslatot. A hírt nagyon pozitívan fogadták a befektetők, hiszen ilyen osztalék mellett 13 százalékos hozammal forogtak a részvények. Az árfolyam meg is ugrott és napközben 416 forinton is járt végül azonban 407 forinton zárta a napot, ami még mindig több mint 4 százalékos drágulásnak felelt meg.

Jól szerepelt még a Mol is amely a gyorsjelentése utáni nagyobb esésből próbál talpra állni. A csütörtöki emelkedés azonban ehhez egyelőre kevés lesz, hiszen a 200 napos mozgóátlagot kellene meggyőzően elhagyni a tartósabb növekedéshez. A Molnak azonban egyelőre  a 2 százalékos emelkedéssel és a 17 390 forintos részvényárfolyammal együtt sem sikerült ezt elérni.

Az OTP viszont különösebb hír hiányában a nemzetközi hangulattal együtt mozogva szintén felfelé vette az irányt, ez azonban a többi piachoz hasonlóan napközben még elég óvatos volt. A záró szakaszban azonban nagyot rántottak a bankrészvények így a minimális emelkedésből 1,5 százalék lett 4700 forintos záró árral. Ráadásul a forgalom tekintetében is az utolsó pilllanatban állt az élre az OTP 5,2 milliárd forinttal, éppenhogy lehagyva a 4,8 milliárdos értéket elérő Telekom-részvényt.

Csendes napja volt viszont a Richternek, amely 0,2 százalékkal 34 600 forintra emelkedett. A BUX így végül 1,6 százalékos pluszban 18 804 forinton zárta a kereskedést, jócskán ráverve a decemberi határidős index 0,6 százalékos pluszára, ami 19 190 pontos utolsó kötés értéket jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!