Kiemelte, hogy a bevételek 4,4 százalékos és az EBITDA 5,2 százalékos növekedésében a magyarországi szegmens teljesítménye volt meghatározó, de a macedón és a montenegrói leányvállalatnál is javulás volt érezhető. A vezérigazgató-helyettes szerint jó esély van arra, hogy az éves célkitűzések a felső határon teljesüljenek az év végén. Kérdésre válaszolva közölte azt is, hogy a már korábban jelzett 15 forintos osztalékfizetés is tarthatónak látszik az idei év után.

Az első félévi fejlesztésekről szólva Szabó János elmondta, hogy 100 ezer háztartást értek el új szélessávú vezeték építésével, a fejlesztés terv szerint halad. Az éves cél 440 ezer háztartás ez év végéig. Megjegyezte azt is, hogy a közműadó kedvező változása jövőre tovább ösztönzi és támogatja a befektetéseket a vezetékes hálózatfejlesztésbe. Az ebből származó várható megtakarítást azonban még nem számszerűsítette a vállalat.

A mobil hálózat fejlesztésének eredményeképpen a Telekom 4G lefedettsége elérte a 90 százalékot a félév végére, és az elmúlt időszakban a 4G adatforgalom már meghaladta a 3G adatforgalmat - ismertette a vezérigazgató-helyettes.

Az elemzői várakozásoknál jobb második negyedéves eredményekről számolt be a Magyar Telekom szerdán, a távközlési szolgáltató nettó eredménye 8,1 százalékkal 12,52 milliárd forintra nőtt, árbevétele 4,4 százalékkal 158,5 milliárd forintra emelkedett a tavalyi év második negyedévéhez képest. A társaság az első fél évben 315,45 milliárd forint árbevételt és 15,0 milliárd forint nyereséget ért el, a bevétel 3,9 százalékkal nagyobb, míg az eredmény 8,4 százalékkal kisebb a tavalyi év azonos időszakáénál. A hat havi EBITDA 94,64 milliárd forintot tett ki, ez 5 százalékos javulás az egy évvel korábbihoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!