Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Hétfőn ugyan 181 pontos emelkedéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, szépítve ezzel valamelyest a pénteki utolsó percekben rázúduló eladási hullámon, ez azonban csak arra volt elég, hogy folytatódjon a sávozás a vezető részvényekben.

Az OTP a nap eleji 5275 forintos szintről 5350 forint fölé is kapaszkodott az alacsony forgalmú kereskedés folyamán, záróára 5335 forint lett, ami 75 forinttal magasabb az előzőnél. A bankpapír így visszakúszott emelkedő trendvonala közelébe, arra nézvést viszont nem lettek okosabbak a befektetők, merre fogja elhagyni az 5000-5800 forint között húzódó sávot. A Mol is drágulni tudott, 16 205 forintig, az oljapapír kurzusának saját oldalazásából való kitöréséhez még jó ezer forintot kéne emelkednie.

A Magyar Telekomot zárásban 715 forintig nyomták le az eladók, az eddig meglehetősen stabilan tartó 720 forintos szint alá, a támasszint töréséről azonban egyelőre nem lehet beszélni, hiszen ahhoz ennél meggyőzőbben kéne átvinne lefelé az eddig padlót jelentő árfolyamot.

A Richter a nap végére jelentősen le tudott dolgozni a múlt hét végi mínuszokból, a gyógyszercég részvényei 41 700 forintig kapaszkodtak vissza, ez 700 forintos drágulást jelent. Az Egis viszont egyelőre csak vegetál, a kisebbik gyógyszercég árfolyama egyelőre nem tud tartósan elszakadni a 18 000 forintos szinttől, záróára is itt alakult ki, ez 300 forintos csökkenés.

A kisebb részvények közül alacsony forgalom mellett közel 10 százalékkal, 247 forintig drágult a TVNetwork. Az FHB jegyzése lefelé mozdult el, 1240 forinton kötötték az utolsó üzletet részvényeire. A TVK a múlt heti, 3500 forintos szintekről történt visszapattanás után stabilizálódni látszik, hétfőn 20 forinttal került feljebb árfolyama, 3360 forinton vették záráskor. Az Állami Nyomda a jelek szerint nem érezte jól magát a 900 forint feletti szinteken, így annak áttörése egyelőre fals kitörésnek bizonyult, a csonka hét első napján 871 forintig, 19 forintig csúszott vissza árfolyama.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!