A telephely eladás megdobta a Prímagáz profitját

Jórészt a budaörsi telephely eladásából származó bevételek miatt 672 millió forintos adózott eredménnyel zárta az első kilenc hónapot a Prímagáz Rt. Bár a jelentésből nehezen kiolvasható - az új számviteli elvek miatt ugyanis az egyébként rendkívüli tétel az üzemi eredményben jelentkezik - a telephely eladás 900 millió forint bevételt, és 281 millió forintos költséget jelentetett.
Lovas-Romváry András, 2001. november 14. szerda, 09:23
Fotó:

A társaság ezt figyelmen kívül hagyva nullszaldó körüli teljesítményt produkált. Újdonság, hogy a Prímagáz határidős ügyletekkel - propán és bután vétel - igyekszik fedezni az idén téli beszerzését. A szűkszavú jelentés ugyanakkor nem említi, hogy mikor kötötték ezeket az ügyleteket, az utóbbi két hónapban ugyanis ezen termékek világpiaci ára az olajjal együtt jelentősen csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK