A Fitch kedvező magyarországi döntésének hatása hamar elmúlt a forint piacán. A 285-ös szintig erősödö forint ugyanis pénteken délelőtt gyorsan 287-ig szaladt az euróval szemben, délután pedig már 288 volt az árfolyam. A forint így maradt a korábban megjósolt 285 és 290 közötti sávban az ünnepek előtti utolsó kereskedési napon. Mindez azonban már nem jelentette, hogy külön életett élt volna a magyar fizetőeszköz. A dollár is erősödni kezdett ugyanis az euróval szemben. Ennek oka, hogy már csak tíz nap van hátra a költségvetési automatizmusok életbe lépéséig, és kvázi újra nulláról indulnak a tárgyalások, miután az ellenzék javaslatát elvetették Amerikában. A piacok nem éppen ilyen hírekre vágytak karácsony előtt, ennek megfelelően zuhanásba kapcsoltak a tőzsdék, és a risk-off módnak megfelelően újra erősödött a dollár. Az 1,33-as szint amúgy is nagy falatnak tűnik az euró számára, a dollár erősödé számára viszont az 1,32-es szint lehet korlát - vélik Commerzbank szakértői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!