A terror hatása alatt volt Európa

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek, a terrorveszély kihatott a piacok hangulatára, az utazási cégek részvényei újra nyomás alá kerültek.
Napi.hu, 2015. november 18. szerda, 19:28
Fotó: MTI/EPA

A vezető piacok közül a londoni FTSE-100 0,2 százalékkal emelkedett. A frankfurti DAX  0,1 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,6 százalékkal csökkent. A Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékkal esett.

Szinte kivétel nélkül drágultak az orosz piacon érdekelt cégek részvényei, a befektetők bíznak abban, hogy az Iszlám Állam elleni összefogás jegyében javulnak Moszkva és a Nyugat kapcsolatai, és feloldhatják az Oroszország elleni szankciókat.

A befektetőket óvatossá tette a terrorveszély. Közép-európai idő szerint este nyolckor jelenik meg a Fed jegyzőkönyve a kamatdöntő üléséről, ami szintén befolyással volt a befektetői hangulatra a szerdai kereskedésben.

Az európai tőzsdezárást követően a vezető amerikai indexek emelkedésben voltak, annak köszönhetően, hogy az amerikai jegybank három döntéshozója is arról beszélt, hogy adottak a feltételek a decemberi szigorításhoz. A Dow 0,8, az S&P-500 0,9, a Nasdaq 1 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK