Az indonéz börze irányadó indexe 1088 ponton fejezte be a kereskedést, ami 0,84 százalékos plusznak felel meg. A kereskedés első szakaszában jellemzően lefele mentek az árak, nyitáskor még több mint 2 százalékos volt a mínusz. Egy dollárért 10250 indonéz rúpiát adnak jelenleg a piacon, szemben a pénteki 10290 rúpiával. Az árfolyam erősödése azért is jó hír, mert a nap elején 10450-re is felment a kurzus. Elemzők szerint a nap eleji pánikot belföldi eladások generálták, de az indonéz gazdaság szempontjából fontosabb most a magas üzemanyagárak hatása. Ez ugyan rövid távon inflációs veszélyt hordoz, de hosszabb távon jót tehet a költségvetésnek. Október 1-én 126 százalékkal drágult Indonéziában az üzemanyag, ami azért enyhít a büdzsére nehezedő nyomáson, mert eddig a mesterségesen alacsonyan tartott árszint miatt jelentős kiadások terhelték az államot. A három helyszínen végrehajtott, és összesen 27 ember halálát követelő szombati terrortámadásoknak 125 sebesültje volt. A korábban is több véres merényletet elszenvedett Indonézia a világ legnépesebb muzulmán országa.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!