Az ÁKK az előző aukcióhoz hasonlóan 50 milliárd forintért kínált fel a 2013. november 13-án lejáró, D131113 jelű értékpapírból, a jegyzések összege pedig 114,34 milliárd forint volt.

Az érdeklődés ugyan jelentősen mérséklődött a két héttel korábbi aukció majdnem ötszörös, 245,823 milliárd forintnyi ajánlatához képest, az ÁKK azonban így is 5 milliárd forinttal megemelte a kibocsátást, és 55 milliárd forintért értékesített 12 hónapos kincstárjegyet. Az előző aukción a meghirdetettnél 25 milliárd forinttal nagyobb összegben, 75 milliárd forintért értékesítette ugyanezt az értékpapírt az ÁKK.

A mostani aukción az előzőnél 43 bázisponttal alacsonyabb, 5,38 százalékos átlaghozam alakult ki. Ez 23 bázisponttal alacsonyabb az ugyanerre a sorozatra a másodpiacon szerdán kialakult 5,61 százalékos referencia hozamnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!