A Warner Brothers filmstúdiót is birtokló Time Warner ajánlatával szemben a 1,2 milliárd dollár körüli ajánlat érkezett a Lions Gate Entertainment Grouptól, illetve az Access Industriestól - értesült a Reuters egy magát megnevezni nem kívánó ügyhöz közeli forrásra hivatkozva. Az ajánlatok elmaradnak a 3,7 milliárd dolláros adóssághalmazzal küszködő MGM vezetőségének 2 milliárd dolláros várakozásától. Az ügylet lezárásáig a pénzügyi nehézségei miatt tavaly eladósorba kerülő MGM próbálja továbbgördíteni rövid lejáratú hiteleit, illetve halasztást kér a kamatfizetési kötelmek alól is. A sors fintora, hogy a tetemes adósságállományt a stúdió előző, 2005-ös private equity csoport felvásárlói ruházták a társaságra, akik részben ebből finanszírozták az akvizíciót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!