A jövő év végén a jelenlegi szintnél mintegy 13 százalékkal magasabban, 1250 ponton áll majd az S&P 500 index - írja legfrissebb előrejelzésében a Goldman Sachs. A cég optimizmusát arra alapozza, hogy a Fed-kamat jövőre is nulla százalék közelében marad, sőt az amerikai központi bank szerepét betöltő szervezet 2012-ig nem is kezd azok komolyabb emelésébe. Az alacsony kamatszintnek és az átlagosan 33 százalékkal emelkedő profitoknak köszönhetően 600 milliárd dollár friss pénz áramlik majd az amerikai tőzsdére, ami az S&P 500 jelenlegi kapitalizációjának mintegy 6 százaléka - ez pedig elég hajtóerőt biztosít majd az emelkedéshez. Az igazi rallyt inkább 2010 első félévre jósolja a Goldman, az év második felében a gazdaság állapotával kapcsolatos bizonytalanság miatt, már lefelé tarthatnak az árfolyamok. Persze ha rosszul ítéltük meg a Fed várható magatartását, az egész forgatókönyv borulhat - hívja fel a figyelmet a befektetési bank elemzője.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!