A londoni mutató nyeresége elmaradt a többiekétől, amit részben az magyaráz, hogy több részvény-nagyágyú már osztalékszelvény nélkül forgott. A lejjebb mozduló olajárból a szokásos forgatókönyvnek megfelelően elsősorban az üzemanyag-nagyfelhasználónak számító légitársaságok részvényei profitáltak. A Lufthansa-papíroknak az is lendületet adott, hogy a cég a reméltnél sokkal jobb első féléves nyereséget hozott össze, ráadásul éves profit-előrejelzését is megemelte. Az Allianz részvényei szintén kapósak voltak, a legnagyobb európai biztosító is kellemes eredmény-meglepetéssel szolgált. Frankfurtban maradva a Deutsche Telekom papírjai sem maradtak ki az erősödésből, a miután közölték, hogy a távközlési óriás osztrák mobil-leánya 1,3 milliárd euróért megvásárolja riválisát, a Tele.ringet. A Bayer részvényei estek, a gyógyszergyártó ugyanis a vártnál kevésbé növelte nyereségét, a felfelé módosított profit-prognózis pedig nem okozott különösebb meglepetést, miután egy német lap a napokban már írt ennek lehetőségéről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!