A "tripla A"-sok klubjában már csak 18-an vannak

Az Egyesült Államok leminősítésével 18-ra zsugorodott a világ "AAA" hitelbesorolású országainak száma. A helyenként meglepő listát a Reuters tette közzé.
MTI-Eco, 2011. augusztus 8. hétfő, 18:38
Fotó:

A legmagasabb minősítésű országból a legtöbb Európában, ezen belül is az EU-ban van: a három legnagyobb uniós gazdaság, Németország, Nagy-Britannia és Franciaország mellett Hollandia, Luxemburg, Finnország, Dánia, Svédország és Ausztria tagja a klubnak.Európában még Svájc, Norvégia és Liechtenstein minősítése "AAA".

Európán kívül Kanada és Ausztrália mellett klubtag Hongkong és Szingapúr. Ugyanakkor meglepő módon még "tripla A" minősítéssel tartják számon a Man-szigetet és a Kajmán-szigeteket is.

A Karib-tengeren, Kuba közelében fekvő Kajmán-szigetek Nagy-Britannia tengerentúli területe, a világ egyik fontos off-shore térsége, amely kiváló minősítését is minden bizonnyal ennek köszönheti.

Az Ír-tengeren fekvő Man-sziget nem része az Egyesült Királyságnak, a brit korona úgynevezett függősége. Az Európai Unió területének nem része, vámterületének azonban igen. Bevételeinek fő része szintén az off-shore szolgáltatásokból, valamint az idegenforgalomból és a mikroelektronikai iparból származik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK