A nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX-30 index 0,13 százalékkal, a londoni FTSE-100 1,18 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,27 százalékkal esett. A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 0,27 százalékkal, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 0,17 százalékkal csökkent.

Fontosabb makroadatok nem érkeztek, a piacokat a "Trump-effektus" mozgatja. Az erős nyitás után délutánra mínuszba fordultak az indexek a legtöbb értéktőzsdén, a befektetők korrigálták a szerdai árfolyam-emelkedést, és megindultak a nyereség besöprését célzó eladások.

A fő nyertesek a bankpapírok, továbbá a bánya- és nyersanyagipari cégek részvényei voltak, a technológiai szektorból ezekbe vándorol át a tőke, arra számítva, hogy Donald Trump infrastrukturális fejlesztési programja növeli a hitelkeresletet és a nyersanyagpiaci árakat.

Szerdán nyereséggel zártak a vezető európai tőzsdék. A DAX-30 1,56 százalékkal, az FTSE-100 1,0 százalékkal, a CAC-40 pedig 1,49 százalékkal emelkedett. Az EuroStoxx50 1,22 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 1,50 százalékkal ment föl.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!