A vezérigazgató elmondta, hogy idén két jelentősebb beruházásra készülnek. Az egyik - egy folyamatvezérlési technológiával - az etilénkrakkoló üzem teljesítményét növelné, s mintegy 1,5 milliárd forintba kerülne. A másik a PT IV üzemben a szűk keresztmetszetek felszámolásával növelné a kapacitást, mintegy 40 ezer tonnával. E beruházás lezárulása csak jövőre várható. Nagy László elmondta, hogy a régóta tervezett új etiléngyár építéséről várhatóan a közeljövőben születik döntés. Az üzem befejezését 2003-2004-re lenne ésszerű időzíteni, hiszen így még ki lehetne használni a vegyipari ciklus felfelé ívelő szakaszát. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az etiléngyártáshoz szükséges alapanyagot, mintegy 1 millió tonna vegyipari benzint a Moltól vásárolná a TVK, hiszen a Mollal van csővezetékes összeköttetése, ilyen mennyiség szállítására pedig más úton nem nyílna mód. A BorsodChemmel még tavaly szeptemberben megkötött, de azóta érvényét vesztett etilénszállítási szerződést most kezdik újratárgyalni, ám a tárgyalásokon megpróbálják erőteljesebben érvényesíteni a TVK érdekeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!