A Twitter 26 dolláros részvényáron megy tőzsdére

Huszonhat dolláros részvényenkénti kezdőárat állapított meg tőzsdére vitt papírjainak a népszerű internetes közösségi oldalt működtető Twitter cég szerdán, a döntés azt is jelenti, hogy csütörtökön meg is kezdődhet a kereskedés a vállalat papírjaival az Egyesült Államokban.
MTI-Eco, 2013. november 7. csütörtök, 08:52
Fotó: Napi.hu

A rövid blogüzenetekre szakosodott cég egyelőre összesen 70 millió részvényt dob piacra az említett áron. A cég a szerdai tőzsdezárás után jelentette be döntését. Az árat végül magasabbra tették a korábban tervezett 23-25 dollárnál. A kezdő értékesítés összesen 1,8 milliárd dollárnyi bevételt hozhat, ami elemzők szerint azt is jelzi, hogy a cég nagy érdeklődésre számít papírjai iránt. A Twitter tőzsdére lépése számít az ágazatban a legnagyobb értékpapír-piaci bevezetésnek a Facebook tavalyi tőzsdére kerülése óta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK