A UBS szemet vetett az OTP-re?

Banki körökből származó információk szerint a svájci UBS minél nagyobb OTP-részesedéshez akar jutni, s a felvásárlási törekvéseket jelzi, hogy a BÉT-en a múlt hét végén több mint ötmilliárd forint értékben forogtak OTP-részvények - írja a Magyar Hírlap.
NAPI Online, 2003. január 21. kedd, 09:54
Fotó:

A részvényvásárlást az OTP Bank Rt. alapszabálya nem akadályozza meg, társaságban ugyanis 1999 óta nincsenek tulajdoni, csak szavazati korlátok.
Szakértők szerint az 1440 milliárd euró értékű vagyont kezelő svájci bank közeledésére utal az is, hogy nemrég együttműködésre lépett az OTP-vel. A magyar pénzintézet nemzetközi részvényalapját váltotta fel az UBS alapjaival, s az OTP az "alapok alapjait" kínálja ügyfeleinek.
A UBS szóvivője nem kommentálta a napilap értesüléseit. A Magyar Hírlap megjegyzi, hogy a magyar bankrendszerben a svájci hitelintézetek eddig nem szereztek jelentős pozíciókat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK