Konszolidáltan indult a nap a forintpiacon csütörtökhöz képest, a euró/dollár keresztárfolyam 1,34-es szintre emelkedett - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője.

A forint az euróhoz képest 267,80-as szinten nyitott, majd 268,90-es szinteket is megjárva jelenleg egy euróért 267,20 forintot kérnek a bankközin, meglehetősen alacsony forgalom mellett.

Egy amerikai dollárért a tegnapi 201 feletti szint után 199,40, egy svájci frankért 186,30, egy angol fontért 305,50, száz japán jenért pedig kereken 213 forintot kell fizetni.

A mai kereskedésre inkább kiváró hangulatot prognosztizál Ruzsonyi, jelentősebb változás nélkül.

A csütörtöki erősödéshez jelentősen hozzájárult a görög pénzügyminiszter bejelentése az előzetesen közöltnél alacsonyabb hiányról, így a régióból esetleg érkező rossz hírek gyengíthetik a magyar fizetőeszközt, ezek hiányában azonban a 266-268-as sávban mozoghat az euró-forint keresztárfolyam pénteken.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!