Az amerikai befektetői hangulatot az előrejelzetnél rosszabb makroadatok húzták le. Az Egyesült Államokban munkanélküliségi ellátásért első ízben folyamodók száma az elmúlt héten 573 ezerre emelkedett, ami majdnem 10 százalékkal haladja meg a becslést. Ezen kívül októberben 1,1 százalékkal nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya. A hírekre a nyitás után egy órával a Bank of America részvénye 4, a General Electric papírja pedig 2 százalék fölött gyengült, és a Procter & Gamble értékpapírja is veszített árfolyamából. A General Motors és a Ford papírjai több százalékkal lettek olcsóbbak a 15 milliárd dolláros autómentő csomag körüli bizonytalanságok hatására. A képviselőházon még simán átment, azonban a szenátusban a republikánus kifogások miatt már hiányzohat a szükséges többség az autóipari mentőcsomaghoz. A Boeing részvényeinek árfolyamát a Japan Airlines megrendeléseinek várhatóan újabb elhalasztása gyengíti. A nyitás után körülbelül egy órával a Dow Jones és a Nasdaq indexek minimális mínuszban, az S&P 500 pedig enyhe emelkedésben van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!