A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 19,38 ponttal, 0,1 százalékkal, 18 473,68 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutató 0,69 ponttal, 0,03 százalékkal feljebb csúszott, és 2169,17 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 12,42 ponttal, 0,24 százalékkal magasabb lett, és 5110,05 ponton zárt.

A hét eleje óta a Fed szerdai kamatdöntő ülésének eredményére való várakozás tartja sakkban az elmúlt bő két hétben rekordokat elérő árfolyamindexeket.

A folyamatban lévő második negyedéves tőzsdei beszámolói szezonban eddig közzétett vállalati eredmények, kedvező makrogazdasági adatok, valamint a jegybanki monetáris ösztönző intézkedésekbe vetett remény mind az árfolyamok emelkedésének az irányában hatott az elmúlt hetekben. A DJIA index egy hónap alatt hat százalékkal, az S&P index több mint hét százalékkal, a Nasdaq Composite több mint nyolc százalékkal erősödött.

A már közzétett vállalati eredménybeszámolók 65 százaléka hozott pozitív meglepetést a S&P Global Market Intelligence kimutatása szerint, ami alig marad el az eddig elért legmagasabb 66 százalékos aránytól. A kedden közzétett vállalati eredmények jó része azonban kiábrándítónak bizonyult, így nagyban hozzájárult az árfolyamindexek csökkenéséhez.

A McDonald's részvénye a zárást megelőzően 4,5 százalékkal gyengült üzleteinek piaci várakozásoktól elmaradó negyedéves forgalma miatt. A Verizon Communications részvénye két százalékkal gyengült szintén negyedéves eredménye miatt. A 3M negyedéves eredménye jobbnak bizonyult a vártnál, éves forgalmi előrejelzése azonban csalódást okozott, részvénye így két százalékkal gyengült. Várakozás feletti beszámolót tett a DJIA indexben szereplő vállalatok közül az United Technologies, a Caterpillar és a DuPont. Részvényeik ennek köszönhetően erősödtek, a legnagyobb mértékben, négy százalékkal a Caterpillaré.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!