A várakozásoknak megfelelő a Graboplat eredménye

A Graboplast Rt. nem auditált eredménykimutatás szerint 807 millió forintos mérleg szerinti eredményt ért el az első három negyedévben, ez 22 millió forinttal marad el az elemzői várakozásoktól.
Máté Dániel, 2001. november 12. hétfő, 07:56
Fotó:

A magyar számviteli szabályok szerinti eredménykimutatásból az derül ki, hogy míg az értékesítés nettó árbevétele 5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, addig az értékesítés közvetlen és közvetett költségei 8 százalékkal csökkentek, így az üzemi eredmény 290 százalékkal 393 millió forintra emelkedett. Az eredményt a pénzügyi tevékenységek romló egyenlege rontotta a tavalyi 1,47 milliárd forint 55 százalékára. A pénzügyi műveletekből a társaságnak tavaly az első három negyedévben 678 millió forintos eredménye származott, ez idén 190 millió forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK