A vártnál gyengébb a Matáv eredménye

A Matáv Rt. ma közzétett konszolidált, de nem auditált IAS szerinti gyorsjelentése 54,467 milliárd forintos nettó eredményt mutat, ez 12,5 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi értékhez képest. Az elemzők 56,3 milliárd forintot vártak a cégtől, vagyis az eredmény valamivel gyengébb a vártnál. Az EBITDA-ráta a tavaly ilyenkori 46,6 százalékról 43,2 százalékra csökkent.
Máté Dániel, 2001. november 13. kedd, 07:42
Fotó:

Az adózás előtti eredmény még több mint 10 százalékos javulást mutat az egy évvel korábbihoz képest, de a tavalyinál nagyobb adófizetési kötelezettség és a kisebbségi tulajdonrészek együtt 36 milliárd forintjába kerültek a társaságnak. Az összes bevétel a bázisidőszakhoz képest 23,4 százalékkal emelkedve 403 milliárd forintra nőtt, a működési kiadások pedig 302 milliárd forintra ugrottak - ez 31,3 százalékos növekedés. A működési eredmény így 101 milliárd forint lett, ami 4,5 százalékkal jobb az egy évvel korábbinál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK