Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja szerdán közzétett gyorsjelentésében közölte: július-szeptemberben 4,07 milliárd dollár, részvényenként 37 cent adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 470 millió dollár, részvényarányosan 4 cent veszteség után. Elemzők ennél rosszabb, részvényenként 33 centes eredményre számítottak.

Az észak-karolinai Charlotte-i székhelyű bank harmadik negyedévi összbevétele 2,4 százalékkal, 20,91 milliárd dollárra csökkent. Elemzők kisebb bevételt, 20,67 milliárd dollárt vártak.

A BofA 2008 óta több mint 70 milliárd dollárt költött jogi kiadásokra a válság előtti jelzálogpiaci tevékenységével kapcsolatos vizsgálatok és büntetések miatt. A jogi költségek már a harmadik egymást követő negyedévben csökkentek, és szemben a tavalyi 6 milliárd euróval, az idén 231 millió dollárra rúgtak.

A harmadik negyedéves gyorsjelentés közzétételét követően a BofA részvénye 2,4 százalékkal erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!