A Richter-csoport árbevétele 7,8 százalékkal 72,4 milliárd forintra csökkent a harmadik negyedévben.  Az egy részvényre jutó nyereség (EPS) a harmadik negyedévben 1108 forint volt, míg egy évvel korábban 1042 forint. Az első kilenc hónapban az adózott eredmény 40,4 milliárd forint volt, ami 30,0 százalékos csökkenés a bázisidőszakhoz viszonyítva, elsősorban a magasabb működési költségek, valamint a pénzügyi tevékenységből származó veszteség következtében.
Január-szeptemberben a csoport árbevétele 218,3 milliárd forintot tett ki, ez 1,2 százalékos növekedés 2010 első kilenc hónapjához képest.

Az első kilenc hónapban az üzemi eredmény 48,9 milliárd forint volt, 9 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakánál. Az adózott eredmény 30 százalékkal 40,4 milliárd forintra csökkent elsősorban a magasabb működési - főleg az értékesítési és marketing - költségek, valamint a pénzügyi tevékenységből származó veszteség következtében. Az értékesítési és működési költségek egy év alatt 32,6 százalékkal 57,92 milliárd forintra emelkedtek, míg a pénzügyi soron a társaság 3,58 milliárd forint veszteséget könyvelt el, szemben az előző év hasonló időszakában elszámolt 6,757 milliárd forint pénzügyi nyereséggel. Az első kilenc havi pénzügyi veszteségből 2,67 milliárd forint a nem realizált veszteség.

A készpénztermelő képességet mutató kamat- és adófizetés, amortizáció és értékcsökkenés előtti nyereség (EBITDA) 2,1 százalékkal 67,19 milliárd forintra mérséklődött az első három negyedévben. Az időszak végén a Richter 89,27 milliárd forint készpénzzel rendelkezett, míg egy évvel korábban 111,49 milliárddal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!