A vártnál jobban csökkent az Allianz negyedéves profitja

Szakértők által vártnál nagyobb mértékben, éves összevetésben 15,4 százalékkal zuhant a német Allianz SE biztosító profitja az idei harmadik negyedévben. Elsősorban az árfolyamok kedvezőtlen alakulása rontotta a vagyonkezelő és biztosítási üzletágak eredményét.
MTI-Eco, 2015. november 6. péntek, 11:05
Fotó: Reuters

A piaci értéke alapján Európa legnagyobb biztosítójának az adózott eredménye az idei harmadik negyedévben 1,36 milliárd euróra csökkent. Elemzők jobb eredményt vártak, a Reuters által megkérdezett szakértők véleményének átlagában 1,44 milliárd euró szerepelt, a Dow Jones által megkeresett elemzők 1,52 milliárd euróval számoltak.

A biztosító negyedéves forgalma 4,3 százalékkal, 27,5 milliárd euróra süllyedt.

Az Allianz pénteken megerősítette, hogy idei üzemi eredménye a tervezett 10-10,8 milliárd euró felső határához lesz közelebb, az üzemi eredménye az első kilenc hónapban 8,15 milliárd euró volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK