A vártnál kevésbé csökkent a Lehman Brothers nyeresége

A Lehman Brothers második negyedévi nyeresége kissé jobb lett a vártnál, ám az egy évvel korábbitól jócskán elmaradt. Míg a beruházási banki tevékenység bevételei visszaestek, az állampapír-üzletág forgalma rekordszint közeli volt.
Ádám Viktor, 2002. június 18. kedd, 13:46

A Lehman Brothers a második negyedévben a várt 1,05 dollár helyett részvényenként 1,08 dollár nyereséget ért el, ami viszont jóval kisebb az egy évvel 1,38 dollárnál. (A teljes nettó profit 430 millió dollárról 296 millióra esett.)
Az eredményt a részvénykibocsátások és a fúziós aktivitás alacsony szintje mellett a részvénypiaci gyengélkedés is lerontotta. Az állampapír-biznisz viszont ismét jól teljesített, hiszen a befektetők igyekeztek biztos hozamot nyújtó instrumentumokba menekíteni tőkéjüket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK