Az Állami Nyomda a harmadik negyedévben 2,4 milliárdos árbevételt ért el a tavalyi 3,2 milliárd után, ám a cég még ezt is sikernek értékeli, mondván a versenytársakkal ellentétben legalább nem vesztettek ügyfelet, pusztán partnereik némileg visszafogták megrendeléseiket.

A bevétel elmaradt a céget követő egyetlen elemző 2,75 milliárdos várakozásától is. A visszaesés többek között a járműértékesítések jelentős csökkenésének következménye , mivel a cég több, autóhoz köthető dokumentumot is forgalmaz, matricákat és forgalmi engedélyt is.

Eredményszinten sem hozta az elemző várakozást a cég - és természetesen a tavalyi teljesítményt sem sikerült megismételnie. A harmadik negyedéves Ebitda 339 millió forint lett a várt 378 millió helyett (tavaly 470 milliót ért el a cég), a nettó eredménysor pedig csak 131 milliós profitról szól az egy évvel korábbi 260 millió forint után.

A Concorde elemzése szerint viszont a közelgő választás a jövő évi tevékenységet már kedvezően befolyásolhatja, ezért és néhány ígéretesnek tűnő projekt miatt a jövő évi eredmény-előrejelzésük változatlanul 96 forint részvényenként.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!