Szépen indult a nap a Budapesti Értéktőzsdén, az árfolyamok többsége még a pozitív tartományban tartózkodott a nyitást követően, ám az egész napos eladói nyomás miatt a végére egészen komoly mínuszba csúsztak a vezető részvények.

Pedig az európai tőzsdéken és a tengerentúlon sem volt különösebben rossznak mondható a hangulat, a dubai állami alap csődközeli helyzete és az amerikai makroadat dömping is csak rövid ideig okozott kilengést a jellemzően felfelé tartó indexekben. A BUX szembemenve a nemzetközi trenddel egész nap lefelé tartott, s végül 2,1 százalékos mínuszban 20647 ponton zárta a kereskedést.

A Mol - talán a horvát kormánnyal kialakult újabb vita miatt, de lehet, hogy az enyhén csökkenő olajár következtében - gyorsan elvesztette a nyitásban szerzett előnyét, s délben már 16 ezer forint alatt forgott. Hiába érkeztek kora délután zömében jó makroadatok a tengerentúlról, azok napvilágra kerülését követően meredekebben kezdett zuhanni az árfolyam, s zárásban már 3,1 százalékos mínuszban 15 800 forinton jegyzeték az olajipari papírt.

A Richter lába alól is az amerikai makroadat-dömping rántotta ki a talajt, az addig keddi záróértéke környékén forgó gyógyszerrészvény kurzusa pillanatok alatt 2,6 százalékkal zuhant, ahonnan már nem is sikerült a kereskedés végéig javítania.

A bő egy százalékos pluszban rajtoló OTP egészen sokáig meg tudott kapaszkodni a pozitív tartományban, ám végül az eladók nyomása 1,8 százalékos mínuszba, 5450 forintig szorította le a bankpapír árfolyamát.

Talán a megemelt célárról érkező hírnek köszönhetően a Telekom viszonylag jól tartotta magát, a cég részvényeinek árfolyama kevesebb mint egy százalékot veszített tegnap értékéből.

A legjobban tegnap a 3 százalék feletti mértékben dráguló Phylaxia és az új tulajdonosok megjelenésének hírére egy százalékkal erősödő Orco teljesítettek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!