A végén jött a felrántás

Miután a napot a negatív tartományban töltötte, a zárás előtt valamelyest javuló nemzetközi hangulat megtette hatását a BÉT esetében is, az index az utolsó fél óra megugrásának hála 0,15 százalékkal 17 121 pontra javított, ezzel napi maximumán búcsúzva. A mozgáshoz mindazonáltal igencsak nyárias, alig 3,6 milliárd forintos forgalom párosult.
NAPI, 2012. július 9. hétfő, 17:18
Fotó: Napi.hu

A vezető papírok ellentétes irányba mozogtak, a két defenzívebb blue chip érezhető felülteljesítésével. A nagyok közül a hétfő vesztesének az OTP bizonyult, a bankpapír 1,8 százalékkal 3477 forintra gyengült. A Molt csak a zárószakasz felrántása mentette meg attól, hogy 15 910 forintos minimumán zárjon, a kitépés eredményeképpen 0,1 százalékos mínuszban, 16 085 forinton búcsúztatta a napot.

Kimondottan jól teljesített ellenben a Telekom, az osztalékpapír 2,5 százalékos felértékelődése 444 forintos, a napi csúcsnak megfelelő záróértéket takart. A Richter 1,4 százalékkal 37 000 forintra javított, a gyógyszergyártót viszont még így is a zárószakaszban pofozták vissza 250 forinttal magasabban lévő maximumáról. Szektortársa, az Egis stabil 1,16 százalékos emelkedéssel 15 280 forinton búcsúzott.

Az érdemi forgalmat felmutató kisebb papírok közül folytatta szakadását az E-Star, amely 10 százalékkal 777 forintra zuhant, miután a nap során 760 forinton állította be legújabb mindenkori mélypontját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK