A végén még lepofozták a pesti befektetőket

A BÉT irányadó indexe egész napos, 23 400 pont közeli oldalazást követően a nap végén a negatív tartományba zuhant.
NAPI, 2010. november 3. szerda, 17:06
Fotó:

A BUX a keddi záróértékéhez képest több mint 100 pontos előnnyel nyitott, majd miután egészen 23 436 pontig emelkedett, napi maximumértéke közelében oldalazva töltötte a délutánt. A negatív New York-i tőzsdenyitást követően a BUX értéke is gyorsan csökkent, s miután betöltötte a nap eleji rést, tovább esett, végül 23 075,06 ponton, napi legalacsonyabb értékénél zárt.

A blue chipek vegyesen teljesítettek. A távközlési cégekre is kivetett különadó miatt korábban megtépázott Magyar Telekom részvényei a piaci trendre fittyet hányva több mint 4 százalékkal drágultak szerdán, ezzel értékük a nap végére 597 forintra emelkedett. A telekom-papír - amely több mint 4 milliárdos forgalmával a második legkeresettebb részvény volt szerdán a pesti parketten - árfolyama már délelőtt elérte a 600 forintot, s pillanatokra még a plafon fölé is benézett; a legmagasabb kötés 602 forinton érkezett az MTelekom részvényeire.

Az OTP forgalma a keddihez hasonlóan alacsony volt szerdán is - az 5,6 milliárdos kötésmennyiség az előző hét átlagának felét alig haladta meg. A bankrészvény a nap végére 0,6 százalékot veszített értékéből, s 5755 forinton állapodott meg, bár napközben még 5845 forinton is megfordult. A zárószakaszban élénkülő forgalom mellett 5735 forintig is lehúzták az árfolyamot, s ez a BUX teljesítményén is meglátszott. A pesti parkett irányadó indexének teljesítményét A Mol is rontotta a maga 1,9 százalékos leértékelődésével - az olajrészvényért a nap végén 20 300 forintot kértek, bár a reggeli órákban még 20 880 forintot is kínáltak érte.

A Richter 46 700 forintos záróára 0,2 százalékkal magasabb a keddinél, míg szektortársa, az Egis részvényre érkezett utolsó, 21 800 forintos érvényes ajánlat 3,2 százalékkal alacsonyabb a keddi záróárnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK