A blue chipek közül ezúttal a Richtert büntették a legjobban, a gyógyszergyártó részvényei, közel másfél milliárdos forgalomban, 4 százalékkal, 26 250 forintra estek. Kisebbik szektortársa, az Egis részvényárfolyamát egy időre benyomták a tízezres szint alá, végül azonban 0,25 százalékos mínusszal valamivel feljebb, 10 075 forinton végzett.

Az OTP a nap eleji, 4 százalékot meghaladó szárnyalásból viszonylag gyorsan oldalazásba váltott, az utolsó fél órában pedig a pénteki záróárát áttörve zuhanásba kezdett. Ebben szerepet játszhatott azonban a stopszintek áttörése is, mindenesetre a 2705 forintos napi alj elérése után az 1,39 százalékos visszaesést jelentő 2761 forintig pattant vissza zárásra a bankpapír, amellyel 7,13 milliárd forintos értékben kereskedtek.

Aránylag jól tartotta magát a Mol és a Telekom, az olajcég részvényei 950 milliós forgalom mellett 0,2 százalékkal, 9335, míg az osztalékpapír egymilliárd forint értékben, 0,5 százalékkal, 552 forintra rontott.

A kisebb papírok árfolyamgörbéje is jórészt lekonyult, a BUMIX index mindenesetre 1,13 százalékkal, 1473,96 pontra gyengült. Javítani csak hat cég részvényeinek sikerült, igaz, igen kis forgalom mellett. Ilyen például az AAA Auto 2,5 százalékkal, a Zwack 1,24 százalékkal vagy éppen az Állami Nyomda 0,69 százalékkal. A nap vesztesei között az igen illikvidnek mondható Elmű járt a legrosszabbul, amely 4,63 százalékot bukva 23 250 forinton zárt, de elég rosszul teljesített a Fotex a maga 4,34, illetve a Genesis 4,17 százalékos eséssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!